Säsongen slutar i silver

Avslutningsdagen på både M32 Cup i sin helhet och Stockholmseventet blev ett riktigt utropstecken. Trots att vi och Lööf Racing Team jagade ledande Wallén Racing som hungriga vargar, fortsatte de att segla stabilt. Dubbla poäng sista dagen hjälpte oss inte när de vann den sista dagen och drog ifrån ytterligare ett par poäng.

M32Cup_Stockholm_Day3-4454I de sista seglingarna blev det istället en strid på kniven om andraplatsen totalt i M32 Cup. Med bara tre seglingar kvar låg Lööf Racing Team 6 poäng före oss. Även om placeringarna skiftade hela tiden så lyckades vi dock slå dem i alla de tre återstående seglingarna och knipa silvret. Även om det är surt att missa guldet var det naturligtvis skönt att komma tillbaka och sluta såpass starkt.

Hatten av för Wallén Racing. De seglade stabilt hela säsongen. Våran stora plump i protokollen var Cityseglingarna i Malmö. På två dagar i den mest extremt trånga banan i Norra hamnen i Malmö tappade vi i stort sett hela den poängsumman som sedan utgjorde skillnaden mellan oss och dem. Där var det otroligt noga att hela besättningen verkligen var på tårna. Snabba ryggradsbeslut och bra starter var en absolut prioritet. Något som skall förbättras om vi skall slå dem.

Det kan vi göra. Det skall vi göra. Det kommer vi göra.

Tack till alla våra partners för gott samarbete under säsongen: Panasonic, Ole El Paso, Audi Göteborg, Musto, Ocean Works. Stort tack till hela organisationen kring M32 Cup och vår egna RIB-förare Moje Holmén.

M32 Cup Slutställning

Team Name
Skipper
Göteborg
Oslo
Malmö
Copenhagen
Stockholm
Total Points
1 Wallén Racing Hans Wallén 95 72 82 88 107 444
2 Rahm Racing Team Mattias Rahm 90 82 56 87 97 412
3 Lööf Racing Team Fredrik Lööf 92 74 67 90 81 404
4 Speak@ raceteam Nicklas Dackhammar 76 62 73 63 98 372
5 Audi Ultra Sailing Team Klabbe Nylöf 46 37 34 38 51 206
6 Alite Sailing Team Martin Strandberg 92 92
7 Team Trifork Gram-Hansen/Køstner 72 72

2 thoughts on “Säsongen slutar i silver

  1. Tack Rahm Racing Team för fantastiska race. Såg er i Göteborg och Malmö. Inser att det blir tuffare och tuffare ju fler år M32 har på nacken. Därför är det bra att hålla pallplatsen även i år. Upphämtningen mot slutet bådar gott för nästa år. Om man får önska något vore det en bra seglingsgrafik på stor skärmar precis som på AC. Inser emellertid att det är dyrt. Kanske kan man köra M32 Cup i samarbete med andra vattennära arrangemang i storstäderna???

  2. Hej Claes! Tack för glada hejarop!
    Grafik över banan och båtarna är förstås en jättebra idé. Livestreamingen var ett första steg. Nästa steg (som man redan funderat en hel del på) är just att ordna grafik för de sändningarna. …och gör man det, så ligger det förstås nära till hands att det blir tillgängligt på plats och ställe också. Håller fullkomligt med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *