Fall framåt när vi seglar på distans

123Vi är på gång, vi är laddade, vi är tända, sjunger Tomas Ledin. Det kunde lika gärna gälla Rahm Racing Team efter dagens distansseglingar. Första dagens seglingar i M32 Cup Köpenhamn började med att vi seglade just till Köpenhamn.

Naturligtvis gjorde vi det genom att tävla dit, inklusive en omväg till Borstahusen. På så sätt fick vi två distansrace och både räknades dubbelt. I den nordvästliga vinden blev den första sträckan till Borstahusen en lång kryss. Vi gjorde en bra start och ledningen växlade ett flertal gånger mellan oss, WAR och Lööf. I sista rundningen strax innan mål var avstånden mellan dessa tre båtarna bara 50 meter. Till slut var den Lööf som drog det längsta stråt och vann knappt före oss som tvåa och Wallén Racing som trea.

Efter en härlig lunch på kajen i Borstahusen fortsatte vi på andra sträckan ner till Tuborg Hamn i Köpenhamn. Vinden låg kvar och sträckan blev till en brant slör. Taktiskt sett blev det ett mycket intressant race eftersom vi inte kunde bära gennacker upp till hamnen och utan gennacker hade man inte tillräckligt med kraft för att komma ner till samma hamn. …så det blev svåra avvägningar om när och var man skulle köra med gennackern.

Vi gjorde en kanonstart och ledde knappt större delen av racet, jagade av de andra hungriga vargarna. Lööf visade fin teknik och hittade ett trim där de kunde hålla både bra fart och höjd med gennackern och kunde på så sätt segla upp sig i fältet hela vägen upp i topp. Danska besättningen i Team Trifolk seglade mycket bra på sin premiärdag och knep en tredjeplats efter Lööf och oss.

Summerar man dagen kunde det gått både bättre och sämre. Huvudsaken är att vi förhoppningsvis tagit oss ur en dålig trend och nu kan börja segla med den förmågan vi vet att vi har.

Nu väntar tre spännande dagar utanför Tuborg Hamn i Köpenhamn. Håll tummarna!

Team Name
Skipper
Day 1 D
R3
R4
R5
R6
R7
R8
R9
Day 2
Tot Pts
1 Lööf Racing Team Fredrik Lööf 24 0 24
2 Rahm Racing Team Mattias Rahm 20 0 20
3 Wallén Racing Hans Wallén 14 0 14
4 Team Trifork Gram-Hansen / Køstner 10 0 10
5 Speak@raceteam Nicklas Dackhammar 8 0 8
6 Audi Ultra Sailing Team Klabbe Nylöf 8 0 8

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *