Först runt Tjörn

Tjorn RuntRahm Racing Team är snabbast runt Tjörn och vinner M32-klassen i 51:e Tjörn Runt. Vi hade en rafflande fight med Wallén Active Racing (WAR) hela varvet runt och kunde vinna med bara 7 (!) sekunder.

Efter en kryss på väg ut ut Stigfjorden där ledningen skiftade ett flertal gånger ryckte WAR och ledde kanske som mest med ett par hundra meter på utsidan Tjörn. Vi kunde dock knapra in meter efter meter och när vi satte gennackern precis vid Åstol var vi bara 50 meter bakom. Så låg vi sida vid sida hela vägen in i Hakefjorden och precis innan Tjörnbron var vi ikapp. När WAR valde att gå under stora Tjörnbron valde vi istället Källösundbron precis bredvid. Efter en spännande minut kunde vi åter mötas på Askeröfjorden i bara några meters ledning som vi sedan kunde hålla in i mål.

Besättningen i Tjörn Runt bestod av Mattias Rahm, Daniel Björndahl, Niclas Düring och Johan Barne.

Youth ChallengeEfter en fantastisk långhelg i Stenungsund kan vi summera att vi hunnit med en härlig uppsegling från Hönö, lite promotionsegling med viktiga gäster, en Youth Challenge med underbara seglingsbarn och -ungdomar, förutom den rafflande avslutningen i Tjörn Runt.

Nu laddar vi för nästa M32 Cup i Malmö om bara några dagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *